Voor een diervriendelijke, en vakkundige behandeling van honden en katten     

Trimtechnieken 
Voor de verschillende vachtsoorten zijn er verschillende trimtechnieken in Trimsalon Inge kattentrimmer en hondentrimmer .Deze technieken zullen hieronder uitgelegd worden. Vergeet echter niet dat hoe goed de technieken ook beschreven worden, een kat trimmen of een  hond trimmen is een vak is dat je alleen in de Trimsalon kunt leren.
Borstelen:
Dode- en loszittende haren en vuil te verwijderen.en de huid te masseren (dit houdt de huid in goede conditie)
talg te verdelen over het gehele haar (talg beschermt de huid en haren tegen uitdroging, vuil en infecties) Talg bevat een bacterie dodend middel. en te controleren op wondjes, bultjes, parasieten e.d.
Tevens is borstelen goed voor de band tussen de eigenaar en de hond. Het is een bevestiging van de rangorde. Lange vachten borstel je in laagjes van onder naar boven met bijvoorbeeld een universeel- of pennenborstel. Kortharige rassen borstel je met een rubberen borstel.Iedere hondenbezitter weet dat zijn hond gekamd of geborsteld moet worden. Sommige mensen vinden het moeilijk om hun hond goed te kammen of te borstelen. Door het formaat of gedrag van de hond, door tijdgebrek of gewoon omdat ze het moeilijk vinden. Het gebeurt nog regelmatig dat er honden binnenkomen die volgens de eigenaar “goed” gekamd zijn, maar waar toch op de voor ons trimmers, bekende plaatsen klitten zitten; met name in de liezen en de oksels, maar ook achter de oren.
Helaas zijn compleet vervilte honden/katten geen uitzondering. Dit kan hele vervelende gevolgen hebben, zoals jeuk en parasieten. Als honden/katten volledig “in de klit” zijn is het een tijdrovend en vooral ook pijnlijk proces om dit te verwijderen. In extreme gevallen is er helaas geen andere mogelijkheid dan de hond/kat te scheren.
Kammen:
Kammen doet men om:
Na het borstelen te controleren of er nog klitten aanwezig zijn. de onderwol, welke loslaat, makkelijker te verwijderen. het haar wijd uiteen te laten staan, het zogenaamde ‘opkammen’ (altijd van onder naar boven)eventuele parasieten op te sporen en te verwijderen.
Met een kam werk je altijd in laagjes van de huid af, en van onder naar boven. Zodat je zeker weet dat je geen stukjes overslaat.
Ontklitten:
Ontklitten doet men op plaatsen waar veel klitvorming voorkomt, en waar dus snel klitten ontstaan. Plaatsen waar over het algemeen heel snel klitten ontstaan zijn:
Achter en onder de oren in de snor en de baard,buik,oksels binnenzijde dijbeen/ liezen.
De klitten kun je eruit krijgen door middel van borstelen/kammen en snijden met daarvoor bestemd materiaal, de zogenaamde ‘klitten kam’. De huid moet bij het ontklitten altijd goed strak gehouden worden zodat je ‘m zo min mogelijk beschadigd met de materialen die je gebruikt. Als een hond helemaal ‘vervilt’ is, dit wil zeggen klitten tot op de huid over de gehele hond, zit er echter nog maar een ding op: Kaal scheren van de hond. Dit is dan de enige manier om de hond op een zo snel mogelijke en vooral pijnloze manier van zijn klitten af te helpen.
Plukken;
Honden met een pluk vacht hebben meestal een zachte, wollige ondervacht, met een bovenlaag van harde, draadachtige haren.
De pluk vacht moet regelmatig verwijderd worden. Bij het plukken wordt het dode haar met de hand (of een trim mes) weggenomen. Dit gebeurt uiteraard alleen wanneer de vacht plukrijp is. De pluk methode is vrij arbeidsintensief. Vroeger was het de gewoonte om een hond tweemaal per jaar helemaal kort te plukken, tot op zijn “onderwolletje”. Pluk honden worden niet gewassen na de trim beurt. De reden hiervoor is dat er een allergie van de shampoo kan optreden.
Scheren:
Vaak wordt hier negatief over gedacht, maar dit is de meest gekozen optie bij Trimsalon Inge voor alle honden en katten rassen en niet rassen. Er zijn rassen waarbij dit zeker wordt afgeraden maar soms is er geen andere keus, i.v.m huid/vacht/gedragsproblemen.
Het is een snelle en vooral pijnloze manier van het behandelen van de vacht, dit wordt vaak toegepast op vooral vervilte vachten, maar ook op vilt vrije vachten zelfs op kortharige vachten. Om snel van de verharing af te zijn of om huid/vacht problemen te verhelpen.
Scheren kan op verschillende standen van kaal naar zelfs 9/13 mm lang (mits de vacht viltvrij is).
Knippen:
Knippen wordt bij bijna alle behandelingen wel toegepast, in Trimsalon Inge voor het in model brengen van lijf/poten/kop/staart en om de haren tussenin de voetzolen te verwijderen.
Een hond kan deels of volledig in model geknipt worden, tenzij er vilt te dicht op de huid zit, dan is er vaak geen andere oplossing dan het scheren van de plekken of de volledige vacht.

Bellen
Map
Info
Instagram