Voor een diervriendelijke, en vakkundige behandeling van honden en katten     

De behandeling van een Hond/Kat bestaat uit

kammen, nageltjes knippen, ontwollen . knippen en/of scheren, wassen. De behandeling duurt ongeveer 1 uur bij Trimsalon Inge .Een geschoren vacht groeit meestal na drie maanden weer terug . Als u met de Kat komt, verzoekt Trimsalon Inge U om de Kat in een veilig en goed afsluitbaar kenneltje te brengen. En een schone droge handdoek voor op de bodem mee te nemen. Dit vindt de Kat erg prettig na de behandeling

Langharige Kattten

Met uitzondering van de zogenaamde ‘naaktrassen’ zijn alle Katten gezegend met een behoorlijke vacht. Deze zal in meer of mindere mate het hele jaar door verharen. Vooral met de wisseling van de seizoenen. Voor een kort-tot half langharige Kat is een wekelijkse borstelbeurt vaak voldoende om de losse haren te verwijderen. De verzorging van een langharige Kat, bijvoorbeeld de Perzische Kat, vergt veel meer tijd en moeite van de eigenaar. Deze rassen vragen een uitvoerige dagelijkse borstel- en kambeurt omdat de vacht snel (al binnen enkele dagen) kan gaan klitten. Deze klitten zitten vaak zeer dicht op de huid waardoor de huid eronder niet kan ademen. De huid kan dan gaan ontsteken met alle gevolgen van dien. 

Kortharige katten

Heeft u ook zo’n last van losse haren in huis? Of heeft uw kat erg veel last van overgeven en haarballen? Ook voor de kortharige katten is  trimmen Bij Trimsalon Inge een oplossing  voor deze problemen.

Met kortharige katten treft u vaak de onderwol die onder de bovenste laag (dekharen) van de vacht zitten, in kleine plukjes haar op de grond, kleding, uw bank en de favoriete slaapplek van de kat. Katten wassen zich regelmatig en krijgen deze onderwol ook binnen, wat resulteert in haarballen. Bij weersveranderingen in het voor en najaar is dit vaak een probleem, doordat de kat dan zijn onderwol verliest.

Wij adviseren uw kortharige kat 2x per jaar rond de overgang van het seizoen goed te laten trimmen en verzorgen  Bij Trimsalon Inge om de nodige onderwol en losse haren te verwijderen. Voor uw kat is  dit echt een verlichting en hoeft zelf niet al die haren op te likken, Maar ook voor u is er een voordeel In huis zal U veel minder haren vinden . In de trimsalon behandelen wij de vacht met speciale materiaal om de onderwol uit de vacht te halen, zodat de katten vacht weer een prachtige en gezonde glans krijgt.

Ook is het prettig voor katten die zichzelf niet meer goed kunnen verzorgen door bijvoorbeeld ouderdom of overgewicht, en wij de kat  een handje helpen met de vacht verzorging in de Trimsalon en zich hierdoor ook een stuk prettiger en gelukkiger voelen. De probleem plekken zoals bij de billen en het staartgedeelte worden vaak vies en vettig en door het plakken en kleven van de vacht ontstaan klitten die door een regelmatige trim beurt voorkomen voorkomen kan worden.

Trimsalon Inge kan uitkomst bieden als de eigenaar niet voldoende mogelijkheid heeft om de vacht van de Hond/kat te onderhouden of wanneer er al klitten ontstaan zijn in de vacht. Ook de kortharige Katten kunnen problemen met de vacht krijgen vooral als de Kat zichzelf niet goed meer kan wassen door bijvoorbeeld ouderdom of overgewicht. Het is verstandig om de Kat al zo vroeg mogelijk te laten wennen aan de vachtverzorging zodat deze zich gemakkelijk laat behandelen. Goede vachtverzorging is essentieel, mede omdat u door het regelmatig borstelen en kammen ook sneller wondjes en/of parasieten kunt ontdekken op uw huisdier zodat u hem/haar tijdig kunt behandelen.

Ook voor advies met betrekking tot het onderhouden van de vacht of het gebruik van de juiste borstels e.d. kunt u bij trimsalon Inge terecht. De meeste Katten laten zich in een vreemde omgeving makkelijker behandelen dan thuis. Ook dat ze onder handen worden genomen door een ‘vreemde’ maakt vaak al genoeg indruk waardoor ze zich goed laten behandelen. Sommige Katten laten zich echter niet behandelen. Alleen als het niet anders kan wordt de kat onder een roesje of narcose gebracht door de dierenarts de Kat moet dan ook bij de dierenarts geholpen worden. 

Voordat uw Hond/ Kat onder behandeling gaat in de trimsalon wordt er eerst en analyse gemaakt van de huid en vacht ,en gedrag. De behandeling en producten worden hier op aangepast.

De vacht van de Hond/kat is een barriere tegen agressieve invloeden van buitenaf ondermeer UV-stralen, en water. En de vacht beschermt tegen temperatuurschommelingen. Bovendien is de vacht de afspiegeling van de gezondheid van de Hond/kat.

Een gezonde Hond/kat behoort een gladde, glanzende en aaneengesloten vacht te hebben.Toch komt het vaak voor dat honden en katten last hebben van een "openstaande" vacht , jeuk, of van een afwijkende geur van de vacht. Soms zelfs hebben Honden/katten kale plekken in de vacht.

Mocht uw Hond/kat vacht problemen hebben dan kunnen we gezamenlijk naar een oplossing zoeken. U wilt toch ook dat uw Hond/ Kat goed in zijn vel zit !

Waarom naar de Trimsalon ?

Voor bijna iedere Hond/Kat is een regelmatig bezoek aan de trimsalon noodzakelijk .Dagelijkse vachtverzorging is voor sommige vacht types genoeg. maar lang niet voor allemaal Sommige vacht types hebben zo nu en dan groot onderhoud nodig, het zogenaamde "trimmen" trimmen is de verzamelnaam voor de verschillende vacht behandel methode en technieken, zoals plukken, scheren, knippen, borstelen, ontklitten, en ontwollen. tegenwoordig zijn er veel langharige rassen.Als deze rassen niet voldoende wordt onderhouden, komt de vacht vol te zitten met dode haren, en gaat het klitten, met als gevolg dat de huid niet meer kan ademen en de kat ontzettende jeuk krijgt onder de klitten.De kat gaat krabben en bijten, waardoor de huid beschadigd raakt met alle gevolgen van dien.ook kortharige katten kunnen verschrikkelijk verharen .Met een goede trimbeurt kan al het losse en dode haar verwijderd worden.Denk trouwens niet dat trimmen onnatuurlijk is, er komen in de natuur ook geen langharige katten voor.

Het ontstaan en voorkomen van klitten in de vacht van onze huisdieren.?

Er zijn een hele hoop verschillende vacht soorten. Maar allemaal kunnen ze op den duur gaan klitten. Dit komt meestal door onvoldoende vachtverzorging van de vacht door de eigenaar, maar ook kunnen klitten ontstaan op plaatsen waar de Hond/Kat overmatig likt en krabt. 

Hoe ontstaan klitten nou eigenlijk?

Door onvoldoende vachtverzorging gaan de haren aan elkaar vast zitten, waardoor kleine bosjes haar in de vacht samenklonteren. Als ze er elke dag of om de paar dagen worden uitgekamd, is er niets aan de hand. Blijven deze klitjes zitten, dan worden ze steeds groter en uiteindelijk zijn ze niet meer met een kam of een bostel te verwijderen. In hele ernstige gevallen vervilt de vacht zelfs helemaal. Hierbij ontstaat er een viltlaag van vacht dicht op de huid, waardoor er geen lucht meer bij de huid kan komen. Dit kan hele vervelende gevolgen hebben zoals ernstige jeuk door broeierigheid, met als gevolg smet plekken op de huid. Ook kunt u het dier niet controleren op parasieten en wondjes. Voor een vervilte vacht is te laat voor elke juiste behandeling, vaak is de enige optie het wegscheren van de viltlaag. Het resultaat is dan ook een kortgeschoren/kale maar zeer blije opgeluchte en gelukkige Hond/Kat.

Hoe voorkomt u klitten? 

Het voorkomen van klitten is op zich niet zo heel moeilijk. Een regelmatige verzorging van de vacht van uw Hond/kat voorkomt de meeste klitten. Een enkel klitje is heus geen zonde en is zelfs normaal. Kam de vacht van uw Hond/Kat geregeld goed door. Let daarbij op dat u goed vanaf de huid kamt, het beste in laagjes vanaf onderen. Zo tilt u elke keer een laagje haar op, kamt de haren eronder en laat een nieuw laagje vallen. Zo werkt u systematisch van beneden naar boven en kunt u bijna geen plekje overslaan. Vergeet vooral de ‘lastige’ plekjes niet, zoals de okseltjes en de buik. Mocht u twijfelen over hoe u uw Hond/ Kat het beste kunt kammen of borstelen, aarzel dan niet om het aan ons te vragen. Wij geven u graag advies over de kam/borstel methode die het best bij u en uw huisdier past. 

De behandeling van een Hond/Kat is: kammen, nageltjes knippen,  ontwollen . knippen en/of scheren,. De behandeling duurt ongeveer 1 uur. Als u met de Kat komt, verzoeken wij u om de Kat in een veilig en goed afsluitbaar kenneltje te brengen. En een schone droge handdoek voor op de bodem mee te nemen. Dit vindt de Kat erg prettig na de behandeling

Alle Katten rassen en kleine Honden rassen  kunnen bij Trimsalon Inge. terecht voor vachtverzorging.

U kunt tijdens de behandeling niet blijven wachten in de Trimsalon,

Wij verzoeken U om de Kat in een veilig en goed afsluitbaar kenneltje te brengen .En de Hond aangelijnd en uitgelaten.

Parkeren : Direct voor de deur is een ruime en gratis parkeerplaats Wij hebben geen pin Alleen contante en gepaste betaling .

Bellen
Map
Info
Instagram